Кадър EU2017EE Estonian Presidency, УикипедияПремиерът на Нидерландия Марк Руте коментира предложението на

...
Кадър EU2017EE Estonian Presidency, УикипедияПремиерът на Нидерландия Марк Руте коментира предложението на
Коментари Харесай

Премиерът на Нидерландия отказа среща с Путин заради свалянето на Боинга над Украйна с 298 пътници

Кадър EU2017EE Estonian Presidency, Уикипедия

Премиерът на Нидерландия Марк Руте коментира предлагането на Германия и Франция да провеждат среща на върха ЕС- Русия. Думите му съобщава ТАСС .

Политикът съобщи, че не възразява против срещата на ръководителите на Европейската комисия и Европейския съвет с съветския президент Владимир Путин . Той обаче отхвърли персонално да участва на договарянията с Москва.

Рюте разясни, че повода за отхвърли е казусът с злополуката на малайзийския Boeing MH17.

По-рано Financial Times съобщи, че Германия и Русия приканват Европейски Съюз да се ангажира по-тясно с Русия. По-специално, някои дипломати и самият немски канцлер Ангела Меркел предложиха да поканят Путин на среща на върха с водачите на страните от Европейски Съюз. Идеята беше подкрепена и от френския президент Еманюел Макрон .

Боинг 777 на Malaysia Airlines по полет MH17 от Амстердам до Куала Лумпур се разруши в източна Украйна на 17 юли 2014 г. На борда му имаше 298 души, всички починаха. Разследващите след резултатите от разследването посочиха имената на обвинените по делото: руснаците Игор Гиркин (Стрелков), Олег Пулатов , Сергей Дубински и украинецът Леонид Харченко . Предполага се, че всички те са свързани с преместването на комплекса " Бук ", от който евентуално лайнерът е свален. Процесът за свалянето на MH17 стартира на 9 март 2020 година в Холандия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР